C62 bades i Diesel

Lørdag d. 19. sep. 2009

  1. Manualen er ankommet fra Tyskland!! Juhu! Det er endda en lækker org. udgave! Jeg har lavet en dårlig scanning af manualen, så interesserede kan se hvilke tegninger jeg har at gå ud fra. Download manual. Manualen er ret typisk for dem Aster sender med deres kits.
  2. Maskinen adskilles i 3 grunddele: Kedel, ramme og hjul inkl. gangtøj.  Det har været spændende at se, at kedelen er anderledes end nogen af de andre maskiner jeg har arbejdet med. Der er ikke anvendt asbest isolering denne gang. I stedet er kedelen og dens "hus" meget tæt på den virkelig konstruktion.
  3. Af gode overraskelser er at alle bronze lejer i hjul og gangtøj ser fine ud. Dejlig at slippe for at skifte dem.
  4. O-ring i akselpumpe er i stykker. Jeg har ingen i den størrelse, og må bestille et sortiment hjem, så der er lidt at eksperimentere med.  Nitril kugler bestilles hjem ved samme lejlighed.
  5. Der skal bestilles Locktite 222 (den, hvor gevind kan løsnes igen på et senere tidspunkt). Iflg. manualen skal der anvendes Locktite på ca. ½-delen af boltene, da mange bolte ikke må klemme.
  6. Regulatoren er i stykker. I forsøget på at tage den ud gik den i 3 dele. (Det var årsagen til at den var så underlig at regulerer/skrue) Og dette kan være en medvirkende forklaring på at der var problemer med trækkraft, og regulering af damp.

På fotoet ses at fronten af regulatoren er brækket i 2 stykker.  De mange kalkaflejringer tyder mindre godt, og Maskinen skal helt sikkert have - endnu - et syrebad inden klargøringen.

Igen kan det undre at der ikke er anvendt destilleret vand til drift. Jeg har bestilt en ny i Japan, men eftersom det er 30 år siden de producerede modellen, er det ret usikkert om jeg kan få en ny.

 

Søndag d. 20 sep. 2009

Resten af maskinen "sendt i bad", dvs. lagt i blød i et kar med dieselolie. Forhåbentligt opløser det bitumen fra de dårlige kul, som har givet tykke aflejringer overalt

Under skidtet afsløres mange ting, og jeg beslutter at forsætte processen med en ret omdiskuteret behandling. Ses i næste afsnit.

 

Fotos ses i galleri

Gå til næste afsnit