Stempel og ventiler

Tirsdag d. 22. sep 2009

Stemplerne glider dårligt. Dette skyldes mindst 2 forhold.

1) Stempelpinden på venstre stempel har været udsat for grov vold, og har store grater langs siden. Disse har perforeret skruebøsningen, som holder pakningen, og pakningsmaterialet et langsomt blevet "ædt" af graterne.  

2) Styret er ikke blankslebet, og giver derfor modstand.

Da jeg sidder med stemplet viser det sig at det har stået stille længe og der er tydelige olie/snavs aflejringer, som sidder dybt, og skal slibes væk.  Cylinderhuset er heller ikke blank indvendigt.  Jeg overvejer, om der skal indkøbet et honingværktøj, men vil gerne udsætte beslutningen til jeg har set den anden side. Umiddelbart er der ingen grater, så måske er det ikke nødvendigt at bruge ekstra tid og kræfter på cylinderne.

Det er tydeligt at se at maskinen har stået stille længe.

Pakningen på cylinderen sidder godt fast.

Jeg polerer stempelpinden i hånden, og får en relativ glat overflade. Styret bliver vådslebet med korn 1200, og derefter poleret med metalpolish.

Slibning før polering. Som det ses er emnet overhovedet ikke forarbejdet. På mine andre maskiner er glide/styreskinnen helt blank.

 

De færdige dele

Cylinderhus renset for pakningsrester. (som sad lidt for godt fast)

24. september 2009

  1. Højre stempel adskilt. Identiske problemer. Grimme grater på stempelpind. Bøsning slidt i stykker.
  2. Aftager begge ventildæksler. Venstre D-ventil er meget rusten, idet der har været anvendt en uoriginal pinolskrue, som næsten er rustet væk. Ventilen har forskubbet sig, da den kun sad med en bolt. Timing for ventil er derfor usikker.
  3. Venstre D-ventil adskilles. Cylinderhuset skal adskilles fuldstændigt. Det er tydeligt at glideventilen ikke er slebet grundigt nok, og derfor ikke slutter tæt.

Sådan så det ud efter at ventildækslet var fjernet, og det værste lag rust var fjernet. Højre pinolskrue er næsten rustet væk.

Forreste pinolskrue fjernet (sad løs). Bagerste er nærmest bare nogle stumper, som pilles ud med pincet. Bemærk "slibesporene" i bunden, som sikkert skyldes stumper af rust....

1. oktober 2009

Den anden cylinder var lige så grim som den første. Ingen grater, men masser af fastbrændt olie/grafit. Efter at have set oliepumpen i sine enkelt dele er jeg overbevist om at maskine har kørt uden olie fra tid til anden.

Jeg besluttede af afmontere begge cylinderhuse. 

Jeg fremstillede 2 stk horningsværktøjer (Købt i Biltema). Begge er af poleringstypen.

Årsagen hertil ligger i de nye (nu bestilte) teflon-grafit stempelringe. Disse er normalt er specificeret til hydrauliske løsninger og kræver derfor en RA værdi på 0.03. Jeg har intet værktøj til at fastslå ruhed, men griber det istedet pragmatisk an. Jeg polerer cylinderne spejlblanke. Det er alligevel det bedste jeg kan gøre med de midler jeg har til rådighed.

Værktøj og resultater ses herunder 

Søg galleriet for