Sporarbejde April - Maj 2010

 Det er efterhånden tydeligt at vores bane har 3 alvorlige konstruktionsfejl:

  1. I den nuværende udgave ligger der 2 "englænderkryds" på vores hovedlinie. Desværre er der tit nedbrud osv, hvilket spærrer for kørsel, mens reperationen foregår. Det er derfor et must at få flyttet de 2 dobbeltkryds væk fra de trafikerede linjer.
  2. Vores radius i det sydvestlige hjørne af cirkelbanen er for lille. Næsten alle lokomotiver sænker automatisk hastigheden, når de skal rundt i dette sving. Den burde være 3 meter, men det er nok i virkeligheden lidt under, og det er problematisk. 
  3. Under køredage er der flere forskellige typer af lokomotiver, dvs. en blanding af smalspors og normalspors maskiner. De 2 typer kører ofte med forskellig hastighed, og normalspors ekspres lokomotiver kører temmeligt hurtigt. Når der indløber medlning om, at et "højhastighed Ekspress Lokomotiv" gennemkører stations området om et kort øjeblik har det indimellem været  svært at sikre et "frit spor" i stationsområdet, og derfor skal der etableres et "højhastighedsspor"

Løsningen er en omlægning af banegårdsområdet, herunder en mere karkant adskillelse af de 2 linier, samt flytning af de 2 dobbeltkryds. Herudover en ny og større radius, for til og afgangssporene. Men det kræver selvfølgelig at det eksisterende laves om, og der måles op til den nye bane.

Herunder ses lidt fotos fra sporarbejdet sidst i april. For at sikre at radius virkelig bliver stor nok, fremstillede vi en model i krydsfiner, med radius på 3.45 meter.

  

  

Søg galleriet for