Byggeri 2007

Den første bane blev opført i foråret 2007, og bestod af en dobbeltsporet bane på 9 x 12 meter. En omgang var oprindeligt ca. 30 meter, senere er banen blevet ændet, så en omgang nu er omkring 40 meter.

Herunder ses en lille fotoserie, som viser opføreslen af banen. Konstruktionen fra start til slut tog ca. 2 måneder, og blev udført i det tidlige forår 2007.

Der er mange, som har spurgt hvorfor banen er opført på stolper. Man kunne jo lige så godt have lagt den i "jordhøjde", som man ser det mange andre steder. Grunden er simpel: Den er bygget til at køre med rigtige damp tog (Live steam), og disse kræver at man kan arbejde en del med dem, derfor er det praksis at bygge banerne i en praktisk arbejdshøjde, så man ikke får ondt i ryggen, eller ømme knæ.

 

Dækket bestod af 22 mm krydsfiner, af typen man bruger til undertag. Disse kan ikke tåle at være ude, så dækket blev beklædt med alm tagpap. granulatoverfladen ligner "den ægte vare" ret fint,

Efter tagpappen kom der en kant rundt, hvilket gav banen et mere færdigt look.

Herudover lavede jeg en lille trappe, så det var lettere at komme ind i cirklen.

De anvendte spor er af mærket "Peco". Peco reklamerer med at deres produkt er UV-bestandigt, og iflg. udenlandske blogs er der gode erfaringer med kvaliteten og holdbarheden. Den anvendte type er Peco´s SL 800, code 200, hvilket er skala korrekt for tog i størrelsen 1:32. Dog kan det være problematisk at køre med LGB tog da flangen på hjulene ind imellem er for stor. Tog fra Accucraft, Roundhouse har dog ikke haft problemer med kørslen.